Krůtí sekaná se slaninou v římském hrnci
Co potřebujeme?
500g mletého krůtího masa
100 slaniny nakrájené na kostičky
1 střední cibuli na drobno
2 starší housky nakrájené na kostičky
1 vejce
trošku mléka
pepř, sůl, mletou sladkou papriku, kmín
Jak na to?
Namočíme římský hrnec na 15 minut do vody.
Nakrájíme housky na kostičky a v míse je namočíme do mléka, po namočení je vymačkáme, mléko vylijeme.
Namočené vyždímané housky vložíme do mísy, přidáme vejce, na drobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny, vše důkladně prohněteme a dochutíme pepřem, sladkou paprikou, kmínem, nezapomeneme ani na sůl, ale s ní opatrně, slanina nám už směs osolila.
Ze směsi vytvarujeme šišku, vložíme ji do římského hrnce, ten vložíme do studené trouby, troubu zapneme nastavíme cca 160°C a necháme zhruba hodinu péct, po hodině sejmeme víko a necháme dopékat kůrku cca 20-30 minut.
Tak ať Vám chutná.