Kuře na paprice v římském hnci
Použité suroviny:
4 ks kuřecích čtvrtek
1 cibule
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce sladké mleté papriky
200g dvanácti procentní smetany
100ml vody
pepř, sůl dle chuti
Postup:
Namočíme hrnec na 15 minut do vody.
Mezitím si nasekáme cibuli a česnek na drobno.
Osolíme, opepříme a paprikou posypeme kuřecí čtvrtky.
Vše vložíme do namočeného hrnce a přidáme máslo a vodu.
Pečeme hodinu při teplotě 200°C.
Po hodině vyjmeme maso.
Přidáme smetanu a tyčovým mixerem rozmixujeme výpek s cibulí.
Po rozmixování vrátíme do omáčky maso a vše necháme v troubě ještě 10 minut dojít.