Vepřová krkovice na cibuli a bramborách v římském hnci
Co potřebujeme?
Samozřejmě římský hrnec, vepřovou krkovici, brambory očištěné a nakrájené na kolečka, na hrubo nasekanou cibuli,
sůl, pepř, sladkou papriku(možno i pálivou), kmín a trochu vody.
Jak na to?
Namočit hrnec na 15 minut do vody.
Po 15ti minutách vyndat hrnec z vody.
Na dno hrnce nasypat cibuli.
Na cibuli naskládat kolečka brambor, obložit bramborem i stěny hrnce.
Osolit a okmínovat brambory.
Navrch položit plátky krkovice které osolit, opepřit a posypat paprikou.
Dle potřeby podlít cca 0,5dl vody.
Přiklopit víkem.
Šoupnout hrnec do trouby, nastavit 180 °C.
Zhruba po hodině sundat víko a 30 minut dopékat bez víka.